Actiecomité XS4ALL start mogelijk een nieuw bedrijf

XS4ALL-moet-blijven-nieuwe-internetprovider-07032019.jpg

Het actiecomité XS4ALL Moet Blijven is bezig met het oprichten van een nieuw bedrijf met een nieuwe naam. Dit is besloten nadat bleek dat KPN niet van plan was om XS4ALL te verkopen of te laten bestaan.

Het nieuwe bedrijf laat weten dat ze economisch gewin niet als uitgangspunt heeft, maar een 'ideologische standvastigheid'. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn: privacy, veiligheid, vrije toegang voor iedereen en bescherming tegen datadeling.

Waarom stopt XS4ALL?

KPN gaf op 10 januari 2019 aan dat op termijn bekende merknamen als XS4ALL zouden verdwijnen. Als reden gaf het telecombedrijf dat ze hun aandacht meer gaan richten op het hoofdmerk KPN. Initiatiefnemer Kirsten Verdel begon daarom de petitie XS4ALL moet blijven, die meer dan 47.000 werd ondertekend.

Lees meer: Merken Telfort en XS4ALL verdwijnen

In gesprek met KPN

Het actiecomité denkt overigens dat het voor iedereen het beste zou zijn als XS4ALL gewoon zou blijven bestaan. Ze hopen dan ook dat KPN met het comité hierover in gesprek wil gaan. Gebeurt dit niet, dan zullen ze de eerste stappen nemen om te starten met het nieuwe bedrijf. 

Publieksactie

Donderdag 7 maart voert het comité actie bij het XS4ALL-gebouw in Amsterdam. Hierbij is ook oud-directeur Doke Pellenboer aanwezig om XS4ALL-medewerkers een hart onder de riem te steken.

Meer over