Actievoerders protesteren tegen illegale puppyhandel Marktplaats

19042021puppy.jpg

Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals protesteert maandag tegen illegale hondenhandel op Marktplaats. De organisatie wil vanaf 09.30 uur de ingang van het hoofdkantoor van Marktplaats aan de Wibautstraat in Amsterdam barricaderen met honderd lege hondenmanden, die symbool staan voor overleden puppy's. Het protest is onderdeel van de campagne 'Het begint bij Marktplaats' die deze week van start gaat.

House of Animals wil dat Marktplaats stopt met het faciliteren van de illegale hondenhandel door advertenties van zogeheten broodfokhandelaren te weren. De organisatie schat dat jaarlijks 80.000 puppy's via 'puppyfabrieken' in Oost-Europa naar Nederland worden gebracht. Nederlandse handelaren verkopen de 'vaak doodzieke' dieren via Marktplaats aan 'nietsvermoedende hondenliefhebbers', aldus de organisatie. House of Animals deed eerder al aangifte tegen Marktplaats.

Broodfokhandelaren spelen in op grote vraag door coronacrisis

Volgens House of Animals spelen de broodfokhandelaren in op de door de coronacrisis sterk toegenomen vraag naar puppy's. De campagne wordt gesteund door dierenartsenvereniging Caring Vets. Die wijst erop dat zij al vaak melding heeft gemaakt van de malafide puppyhandel bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), zonder gevolg.

Malafide puppyhandel op Marktplaats in Radar

Eerder besteedde Radar al aandacht aan de malafide puppyhandel op Marktplaats. Het item kun je hieronder terugkijken. 

Radar over malafide puppyhandel

Bron: ANP