AD test oliebol uit Spijkenisse als beste

Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse is de winnaar van de Nationale Oliebollentest van het AD. Daarmee is een eind gekomen aan de hegemonie van de zevenvoudig winnaar van de test, de Rotterdamse oliebollenkoning Richard Visser. Die kreeg het afgelopen jaar een overval, de dood van zijn vader en brandstichting in zijn kraam te verwerken en is nu zestiende.

De krant maakt de uitslag dinsdag bekend. De winnaar van dit jaar haalde als enige van de ruim honderd beoordeelde bakkers en kramen een tien. Dit in schril contrast tot de zeven nullen die ook werden uitgedeeld. Het ging daarbij om misbaksels van een andere leverancier uit Spijkenisse, alsmede van kramen uit Veldhoven, Rotterdam, Amsterdam/Ouder-Amstel, Den Bosch, Hoorn en Purmerend.

Overigens kregen nogal wat kraamhouders in het winterweer te maken met bevroren waterleidingen, steenkoude ingrediënten of apparatuur die niet op gang wilde komen. Onder die omstandigheden is het bijna niet mogelijk om een goed beslag te maken en dat op geconditioneerde manier te laten rijzen, aldus het AD. Het gevolg was kwalitatief minder goede oliebollen.

De krant kwam dit keer opvallend vaak voor gesloten kramen te staan. Maar door files en sneeuwstorm moesten de keurmeesters zelf ook enkele steden links laten liggen.

Bron: ANP