background branding

Adobe stopt in 2020 definitief met de onveilige Flash Player

adobe-stop-met-flash-player.jpg

Adobe gaat definitief stoppen met de Flash Player. Flash was in het verleden de populairste manier om bijvoorbeeld video's te kijken in de internetbrowser, maar is tegenwoordig vooral een gemakkelijke manier voor criminelen om malware op computers te installeren. Dit meldt RTL Nieuws naar aanleiding van een bericht van Adobe.

'We zullen eind 2020 stoppen met het bijwerken en distribueren van de Flash Player', schrijft Adobe op haar blog. Nieuwe technieken zorgen ervoor dat Flash overbodig is geworden. Flash is in 1996 geïntroduceerd en werd vooral veel gebruikt om video's af te spelen en voor het spelen van online spelletjes in de browser.

HTML 5 als alternatief

Het bekendste alternatief voor Flash is HTML 5. De NPO maar ook YouTube maakt gebruik van deze technologie om video's te tonen.

Adobe raadt gebruik Flash af

Adobe raadde in 2015 al af om Flash te gebruiken omdat het onveilig zou zijn. Op Android-smartphones en iPhones is Flash al een tijdje niet meer bruikbaar door het hoge stroomverbruik dat de plugin veroorzaakt. Ook in de populairste webbrowsers wordt Flash-content standaard geblokkeerd.

Bron: Adobe / RTL Nieuws