Aegon compenseert woekerpolisgedupeerden

Aegon biedt honderdduizenden gedupeerden met een woekerpolis compensatie aan. Dat heeft de verzekeraar woensdag bekendgemaakt.

De compensatie geldt voor iedereen die van 1989 tot en met 1998 een Koersplanpolis heeft gekocht of een vergelijkbare polis van Spaarbeleg. De hoogte van de compensatie verschilt per persoon.

Stichting Koersplandewegkwijt was op verzoek van Aegon betrokken bij de totstandkoming van de compensatie. 'Ik sta hier helemaal achter. We hebben diverse deskundigen dit helemaal laten doorrekenen en daar vertrouw ik 100 procent op. Je kunt niet meer spreken van een woekerpolis. Een betere compensatie zit er niet in', zei voorzitter Godfried Sippel tegen de NOS.Productverbetering

In totaal gaat het om ongeveer 580.000 gedupeerden die nu voor compensatie in aanmerking komen, aldus een woordvoerster van Aegon. Ze wilde niet zeggen hoeveel Aegon gaat betalen. 'We financieren het uit bestaande middelen, daar wil ik het bij laten.' De afgelopen jaren betaalde Aegon al ruim 800 miljoen euro aan 'compensaties en productverbeteringen' voor klanten met een beleggingsverzekering.

Aegon wilde niet concreet zeggen dat de affaire rond woekerpolissen hiermee voor Aegon ten einde is. 'Voor ons is het een stap in een continu proces van productverbetering. Dit gaat over Koersplan en elf andere beleggingsverzekeringen.'Uitspraak Hoge Raad

De Hoge Raad bepaalde in juni vorig jaar dat Aegon afnemers van Koersplan te veel premie liet betalen voor een overlijdensrisicoverzekering. De uitspraak betrof alleen de deelnemers aangesloten bij Stichting Koersplandewegkwijt. Na de uitspraak kondigde Aegon aan te kijken naar compensatie voor niet-aangesloten deelnemers. De huidige premieaanpassing is voor deze groep.

Bron: ANP