Albert Heijn haalt Monster Energy uit de schappen

csm_energie_780_0707_e9a9828053.jpg

Albert Heijn stopt met de verkoop van energiedrank van het merk Monster Energy. Dit nadat de keten vorige week bekendmaakte producten te willen verkopen met minder suiker.

Alle Monster Energy drankjes van 250 milliliter of meer zullen uit de verkoop worden gehaald. Dat nieuws valt niet bij iedereen in goede aarde. Een klant van de supermarktketen deed zijn beklag op Facebook: 'Waarom wordt een product, dat zo enorm goed verkoopt, uit het assortiment gehaald?'

Gezonder eten en drinken

Begin augustus werd bekend dat Albert Heijn klanten wil inspireren om gezonder te eten en drinken. De consument moet volgens de supermarkt geleidelijk aan wennen aan minder suiker. 'Steeds meer consumenten gaan bewuster met suiker om', aldus een woordvoerster van Albert Heijn.

Informatiewijzer

Vanaf eind dit jaar zullen honderd producten van het huismerk van Albert Heijn in de schappen liggen die minder suiker bevatten. Daarnaast komt er een informatiewijzer bij het frisdrankschap, waarop consumenten informatie kunnen vinden over de hoeveelheid calorieën en suiker.

Bron: NU.nl