background branding

Alleen nog kip met tenminste één Beter Leven-ster bij Aldi vanaf 2023'

ANP-428909408.jpg

Aldi biedt vanaf 2023 alleen nog verse kippenvleesproducten aan die ten minste één Beter Leven-ster hebben. De supermarktketen voegt zich daarmee bij Albert Heijn, Lidl, Jumbo en Plus, die al eerder beloofden zich te houden aan deze kwalificatie van de Dierenbescherming.

Kippen met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze kunnen in een overdekte uitloop naar buiten, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen.

Dierenwelzijnsniveau verhogen

'We zien het als onze verantwoordelijkheid om samen met de leveranciers het dierenwelzijnsniveau te verhogen', aldus een woordvoerder van Aldi maandag. 'Het hele eierassortiment is al voorzien van het keurmerk. Samen met onze leveranciers en pluimveehouders werken we zorgvuldig aan een plan om deze verdere verbetering in het welzijn van de kippen te realiseren.'

'Geweldig nieuws'

Wakker Dier noemt het 'geweldig nieuws' en bedankt de vijf supermarktketens in een radiospotje. Het is volgens de dierenwelzijnsorganisatie tegelijkertijd een oproep aan andere supermarkten om niet achter te blijven en ook de overstap te maken.

Bron: ANP