background branding

American Express stopt met leeftijdsdiscriminatie na uitzending Radar

leeftijdsdiscriminatie-07-08-2019-780.jpg

Klanten van American Express die ouder zijn dan 75 jaar en een reis-, annulering- en autohuurverzekering  hebben, kunnen daar nog steeds aanspraak op maken. De creditcardmaatschappij heeft het leeftijdsplafond van de verzekering geschrapt na een uitzending van Radar over het onderwerp.

In de uitzending van 15 april vertelt de 77-jarige Lennard Gerla dat hij denkt goed verzekerd te zijn als Platinum-kaarthouder. Hij laat zijn telefoon vallen in Amerika, en probeert de kosten te verhalen op zijn uitgebreide reisverzekering van American Express. Dan komt hij erachter dat hij al twee jaar onverzekerd reist. De verzekering is namelijk alleen geldig voor kaarthouders tot 75 jaar. Gerla heeft geen bericht ontvangen dat hij niet meer verzekerd is.

Na de uitzending van Radar werden Kamervragen gesteld. De creditcardmaatschappij heeft Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, daarop laten weten besloten te hebben dat de leeftijdsgrens uit de polisvoorwaarden gehaald wordt.

Eerder liet American Express naar aanleiding van de uitzending weten klanten actief te informeren als zij de leeftijd van 75 jaar bereiken en daarna dus niet meer verzekerd zijn. Nu heeft de creditcardmaatschappij de leeftijdsgrens dus helemaal geschrapt.