Anti-rimpelcrèmes

Iedereen wil dolgraag geloven in het sprookje van de eeuwige jeugd en een rimpelloze huid. En we geven daarom een vermogen uit aan anti-rimpelcrèmes, in de hoop een prachtige gladde huid te krijgen. Maar is dit rimpelloze sprookje ons geld wel waard?

Ook ons testpanel wil er graag jong uit blijven zien. 56.713 mensen vulden onze enquête in. Van onze respondenten gebruikt 33 % een anti-rimpel crème. 26 % denkt dat de crème lijntjes minder diep maakt en 34% denkt zelfs dat de dagcrème het rimpelproces vertraagt. Jetske Ultee is onderzoeksarts cosmetische dermatologie: ‘Een anti-rimpelcrème kan fijne rimpeltjes voor even weg halen, maar dat is maar heel tijdelijk effect.’ Maar liefst 61% van de respondenten geeft aan vooral anti-rimpelcrèmes te smeren om vocht in de huid te brengen. 

Paula Begoun is cosmeticadeskundige, beter bekend als de ‘cosmetics cop’. In haar boek  Don’t go to the cosmetics counter without me, bespreekt ze de ingrediënten van veel huidproducten. Op haar site: www.paulaschoice.nl zijn haar recensies online terug te vinden. 

De cosmetica-industrie verdient jaarlijks zo’n 342 miljoen euro aan gezichtsverzorging, waaronder anti-rimpelcrèmes. Een gladde huid kun je er dus niet krijgen. 

Waar moet je op letten als je een crème wilt kopen? Koop in ieder geval geen crème in een potje zoals 79% van ons testpanel dat doet. Volgens Paula Begoun kun je die meteen in de prullenbank gooien. De ingrediënten worden in een potje niet goed geconserveerd. Een flesje met een pompje kan de ingrediënten in de crème wel goed conserveren. 

Ingrediënten zoals alcohol en parfum zijn niet goed voor de huid. Dit zit in veel producten dus dat beperkt de keuze al aanzienlijk. Daarbij is een zonnefactor belangrijk aangezien 90% van alle huidveroudering, huidverslapping, pigmentvlekken en rimpels door de zon komt. 

Forumreacties

80
  • Door Radar

We geloven dolgraag in het sprookje van de eeuwige jeugd en een rimpelloze huid. We geven daarom een vermogen uit aan anti-rimpelcrèmes, in de hoop een gladde huid te krijgen. Maar is dit sprookje ons geld wel waard? En wat is eigenlijk het verschil tussen een potje crème van een tientje of een pot van driehonderd euro? Radar onderzoekt het. Maandag 4 maart in Radar, 20.30 uur bij de TROS op Nederland 1

  • Door ciske

En wat is eigenlijk het verschil tussen een potje crème van een tientje of een pot van driehonderd euro
290 euro 😂 😂 accepteer gewoon dat je ouder wordt. 😁 Al die zooi op je gezicht is ook niet goed.

  • Door rozemarijntje

Ja hey 300 voor de nacht dan 300 voor de dag... Dan 275 voor een serum wat dat is het ultieme ! En dan nog een oogcreme...tel uit... Kassa... Smeer wel iets goed maar ben niet helemaal van de pot...ook geen honderr euro!!!! Dokter zegt nivea deden ze vroeger ook,ja loop ik alleen met onstoken ogen,dus geen optie ihihhi,uh nee niet omdat ik een oude kop heb,maar leeftijd kwam keer ter sprake...pff vrouwen zegt ie,is net zo oud als ik....hoezo is je vrouw ook aan het smeren,smeer die nivea aan 😉 Smeer er gewoon spertie op,goedkoop en goed voor de wallen...