Antoinette Hertsenberg onderzoekt energietransitie in nieuwe Radar Extra
Over dertig jaar moet de CO2-uitstoot in Nederland vrijwel nul zijn, dat is in het klimaatakkoord van Parijs afgesproken. Dat heeft nogal wat gevolgen voor de consument. Hoe krijgen we dat voor elkaar? En wat zal het ons gaan kosten? Antoinette Hertsenberg onderzoekt in een nieuw Radar Extra-tweeluik de gevolgen van deze zogenoemde energietransitie en laat zien hoe de consument hier zelf zijn steentje aan kan bijdragen.
Het drastisch inperken van de CO2-uitstoot betekent dat je geen cv-ketel meer mag hebben, diesel-, benzine- en LPG-auto’s niet meer rond mogen rijden, je elektrisch moet gaan koken en dus alles duurzaam zal moeten gaan oplossen.Meer informatie over deze documentaire
Antoinette Hertsenberg reist in de eerste aflevering van de Radar Extra-documentaire af naar het Deense eilandje Samsø, dat al jaren volledig energieneutraal is. Wat kunnen we van hen leren? Hertsenberg legt ons land langs de duurzaamheidsladder.
Hoe kun je zelf duurzamer wonen?
Consumenten kunnen zelf ook aanpassingen doen om zelf duurzaam te wonen. Hoe kun je dat gaan doen? En hoe gaat dit geregeld worden met sociale huurwoningen? Antoinette Hertsenberg bezoekt daarvoor in de tweede aflevering onder meer een all electric stadsappartement en een dorpswoning die volledig gasvrij is.
Hertsenberg spreekt voor Radar Extra onder anderen met Eric Wiebes (Minister van Economische Zaken en Klimaat), Reinier van den Berg (meteoroloog) Jan Rotmans (professor duurzame transitie), Marjan Minnesma (Urgenda), Jan van der Meer (warmteregisseur) en Laetitia Ouillet (TU Eindhoven).
Radar Extra
Radar besteedde eind vorig in Radar Extra aandacht aan de macht van de tabaksindustrie. In eerdere Radar Extra-documentaires is onder meer aandacht besteed aan werkloosheid onder vijftigplussers, het beroepsonderwijs en marktwerking in de zorg.Radar Extra: Van gas losRadar Extra, maandag 14 en 21 mei om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1