App Timehop gehackt: gegevens van 21 miljoen klanten gestolen

timehop-hack-090718.jpg

De herinneringen-app Timehop is gehackt, zo meldt het bedrijf op zijn website. Hierbij zijn de gegevens van 21 miljoen klanten gestolen. Het gaat om volledige namen, e-mailadressen en telefoonnummers.

De hack vond op 4 juli plaats en werd gisteravond door Timehop ontdekt. Hoewel het bedrijf erin slaagde het lek te dichten, zijn er toch gegevens gestolen. Daarbij zijn namen en e-mailadressen buitgemaakt. Van de in totaal 21 miljoen gebruikers wiens gegevens zijn gestolen, hadden 4,7 miljoen mensen ook hun telefoonnummer aan het account gekoppeld.

De app Timehop laat gebruikers oude herinneringen 'herbeleven', door foto’s of evenementen van precies één of meerdere jaren geleden te tonen.

Geen financiële gegevens gelekt

Timehop heeft alle getroffen Europese gebruikers een e-mail gestuurd met informatie over welke gegevens gestolen zijn, en benadrukt op de website dat er geen financiële gegevens, wachtwoorden, privéberichten, foto’s of andere privéinformatie is gelekt. Daarbij zegt het bedrijf geen bewijs te hebben dat de gestolen data gebruikt is. Er wordt nog onderzocht hoe het incident heeft kunnen plaatsvinden en of er eerder sprake is geweest van datalekken.Update 12 juli 2018:Timehop meldt op de website inmiddels dat er meer data is gelekt dan oorspronkelijk werd gedacht. Het gaat daarbij om geboortedata en het geslacht van de gebruikers. Volgens de app geldt dit niet voor elk account, maar voor 3,3 miljoen van de gevallen. Van de overige gebruikers is in elk geval de naam gelekt. Timehop: 'We meldden het lek terwijl we nog niet alles wisten, daarom blijkt het aantal gelekte gegevens nu groter dan we toen communiceerden.'

Het bedrijf zegt de beveiliging te gaan verbeteren, bijvoorbeeld door tweestapsverificatie in te voeren.

Bron: Timehop