Apple geeft toe dat ze oudere iPhones bewust trager maken

apple-maakt-oudere-iphone-trager-171221.jpg

Apple maakt iPhones met een oudere accu trager. Dit heeft Apple bevestigd tegenover Techcrunch. Volgens het Amerikaanse bedrijf is de vertraging nodig om te voorkomen dat bijvoorbeeld de telefoon ineens uitvalt.

De functie zit vanaf iOS 10.2.1 in het systeem en zorgt ervoor dat de iPhone 6, 6S, SE en 7 worden vertraagd als de telefoon te koud is of de accu te weinig spanning kan leveren.

Voorkomen dat de telefoon uitvalt

Apple geeft aan dat ze de maatregel hebben genomen om te voorkomen dat een iPhone uitvalt als de telefoon te veel van de accu vraagt. Het Amerikaanse bedrijf geeft aan dat ze de functie in de toekomst ook willen uitrollen naar andere producten, maar het is nog niet bekend om welke producten dit gaat.

Geen melding

Naast de vertragingsfunctie kan de iPhone sinds vorig jaar ook een melding geven dat de accu vervangen moet worden. Nog voordat gebruikers deze melding krijgen, wordt de vertragingsfunctie al geactiveerd zonder dat je hier melding krijgt.

'Ingrijpende wijziging'

De Consumentenbond laat tegenover Tweakers weten dat ze de werkwijze van Apple niet netjes vinden. 'Daar hebben ze echt steken laten vallen. Dit is best een ingrijpende wijziging en daar kun je de consument niet over in het ongewisse laten.' Volgens de bond zou Apple bij alle klanten die een tragere iPhone hebben gekregen de accu kosteloos moeten vervangen.

Bron: Tweakers