Apple onthult muziekdienst

apple_music_312.jpg

Techgigant Apple heeft maandag als verwacht zijn eigen muziekdienst gelanceerd. Apple Music is een combinatie van muziekspeler iTunes en streamingdienst Beats Music, een uitvloeisel van de overname van Beats Electronics vorig jaar.

Met de dienst kunnen gebruikers onbeperkt muziek streamen en opslaan. De dienst wordt vanaf 9,99 dollar per maand verkrijgbaar in komt eind deze maand uit in honderd landen met iOS 8.4 en iTunes. De eerste drie maanden is het gebruik van de dienst gratis. Gezinnen krijgen een speciale prijs.

Met Apple Music is het voor gebruikers ook mogelijk de muziek offline op te slaan, waarmee die functionaliteit gelijk is aan concurrenten als Play Music en Spotify. Daarnaast lanceerde Apple zijn eigen muziekkanaal Beats One dat vanuit de app te beluisteren is. Ook kan de app aanbevelingen doen aan de hand van de muzikale smaak van een gebruiker.

Apple deed de onthullingen bij de aftrap van de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars (WWDC). De bijeenkomst trekt honderden ontwikkelaars en andere techneuten. Alleen al bij de opening ging Apple uit van minstens 5000 aanwezigen. De conferentie duurt nog de hele week.

Ander nieuws

Naast de muziekdienst van Apple deed het bedrijf ook de nieuwste versies van besturingssystemen voor iPhone, iPad en Mac-computers uit de doeken. Daarnaast zullen er apps worden ontwikkeld die rechtstreeks voor de Apple Watch beschikbaar zijn. Ook maakte Apple bekend dat het met zijn betalingssysteem Apple Pay voet aan de grond zet in Groot-Brittannië en dat het komt met een speciale nieuwsapplicatie.

Bron: ANP