Apple Pay beschikbaar voor klanten ABN Amro

ApplePay_15102019.jpg

Het is voor klanten van ABN Amro mogelijk geworden om te betalen via hun iPhone of Apple Watch. De bank is na ING de tweede grote Nederlandse bank die Apple Pay ondersteunt.

Met Apple Pay kunnen klanten van beide banken met hun smartphone betalen op alle plekken waar contactloos pinnen mogelijk is. Het werkt eenvoudig: heb je een iPhone X of nieuwer, dan druk je twee keer op de vergrendelknop aan de zijkant van je iPhone. Heb je een oudere iPhone met een home-knop onderaan het scherm? Dan druk je door je vinger op de home-knop te houden. Je telefoon activeert dan Apple Pay. Je kunt Apple Pay gebruiken op ieder toestel vanaf de iPhone SE, de functionaliteit wordt op oudere toestellen niet ondersteund.

Heb je een iPhone X of nieuwer? Dan voltooi je de betaling na het scannen van je gezicht met Face ID. Op andere toestellen gebruik je Touch ID om de betaling te bevestigen. Met Apple Watch druk je ook twee keer op de knop aan de zijkant en houd je vervolgens je pols bij het pinapparaat. 

Apple Pay instellen

Als je inlogt in de app van ABN Amro ga je naar het tabblad 'Zelf regelen'. Tik vervolgens op 'Apple Pay'. Je wordt nu naar de Apple Wallet-app geleid, waar je kunt aangeven op welk apparaat je de dienst wenst te gebruiken. Zorg dat je de laatste versie van de app hebt geïnstalleerd om Apple Pay te activeren. 

Bron: onemorething.nl / AD.nl