Apple start reparatieprogramma voor iPhone 6S en 6S Plus

reparatieprogramma-apple-08-10-2019.jpg

Sommige exemplaren van de iPhone 6S en 6S Plus komen in aanmerking voor een reparatieprogramma dat Apple heeft aangekondigd. Bepaalde toestellen starten zonder duidelijke reden niet meer op.

De telefoons waar het om gaat zijn verkocht tussen oktober vorig jaar en augustus dit jaar, maar lagen voornamelijk buiten Europa in de winkels. Toch kan het zijn dat jij zo'n iPhone bezit. Dit kun je controleren via de website van Apple, waar je het serienummer van jouw apparaat in kunt voeren. Het serienummer is een combinatie van cijfers en letters en kun je vinden via Instellingen. Ga naar 'Algemeen' en vervolgens naar 'Info'. 

Reparatiemogelijkheden

Indien jouw iPhone onder het programma valt, heb je drie mogelijkheden. Je kunt het toestel opsturen naar een reparatiecentrum van Apple, of naar een Apple Store of een erkende reparateur zoals Amac gaan. Maak vooraf een reservekopie. Hoe je dat doet lees je in het artikel via onderstaande link.

Hoe maak je een back-up van je iPhone of Android-toestel?

Indien je last had van het defect en je toestel al hebt laten repareren, kun je de kosten terugvragen aan Apple via deze link.

Nieuwe versie besturingssysteem

Onlangs kwam het nieuwe besturingssysteem iOS 13 uit. Deze kun je niet installeren op de iPhone-modellen 6 en ouder. De 6S (Plus) kan nog wel naar 13. Wat betekent dat voor de veiligheid van je apparaat: is je telefoon kwetsbaar voor hacks? Radar sprak met iPhoned.nl.

Geen iOS 13 meer voor oudere iPhones: een onveilig toestel?

Bron: Apple / iPhoned.nl