background branding

A.s.r. start proef met belonen voor sporten

ASR_04112019.jpg

Verzekeringsmaatschappij a.s.r. start met een nieuw programma waarbij mensen die meedoen aan het Vitalityprogramma korting krijgen. Klanten kunnen aan het programma meedoen door een vragenlijst in te vullen en de 'Vitality' app op hun smartphone te downloaden. De app moet gekoppeld worden aan een fitnesstracker of Apple Watch. Radar besteedde hier aandacht aan in de uitzending van 4 november. De a.s.r. gaf een toelichting in de studio.

Het programma werkt met een puntensysteem. Door bewegingsdoelen te stellen, kan de klant punten verdienen. Als deze doelen zijn gehaald, krijgt de klant een beloning in de vorm van een cadeaubon of een gratis beautyproduct. Bij voldoende punten kan de consument ook beloond worden met een cashback op een aanvullende zorgverzekering of smartwatch.

Discovery Groep

Voor de ontwikkeling van het programma werkt de verzekeraar samen met de Zuid-Afrikaanse verzekeraar Discovery Groep. De data binnen de Vitality-app draait op het platform van Discovery. A.s.r. laat in een privacyverklaring weten dat gezondheidsgegevens niet worden gedeeld met andere partijen binnen de verzekeringsmaatschappij. 

Bron: security.nl