Automatisch afspelen Facebookfilmpjes uitschakelen

Als je op je telefoon gebruik maakt van de Facebookapp, spelen filmpjes in je nieuwsoverzicht automatisch af. Zet je deze functie uit, dan voorkom je dat je hierdoor ongemerkt veel data verbruikt.

Hoe je dat doet, verschilt per telefoon. Let op: lees je dit artikel op je mobieltje, kantel dan het scherm om de volledige afbeelding te zien. 

Lees ook: Nooit meer over je databundel heen: 8 tips

Android

Heb je een smartphone met het besturingssysteem Android, open dan de Facebookapp en ga via het menu (de drie horizontale strepen) naar de instellingen (of settings).

Klik op 'video's automatisch afspelen' en kies voor 'Alleen Wi-Fi' (de video wordt alleen automatisch afgespeeld wanneer je verbonden met met een wifi-netwerk) of voor 'Uit'.

Apple

Heb je een telefoon met iOS van Apple, open dan de Instellingen op je telefoon (let op: het gaat dus niet over de Facebookapp). Scroll naar 'Facebook' en kies hier weer voor 'Instellingen'. Onder het kopje 'Video' zie je 'Auto-play' staan, kies hier voor de optie 'Wifi only' of 'Off'. Zie je geen 'Auto-play' staan, scroll dan naar beneden voor een alternatieve oplossing.

Wanneer deze functie onder telefooninstellingen niet wordt getoond, open dan de Facebookapp op je Appletelefoon. Klik op de drie horizontale lijnen rechtsonder, vervolgens 'Instellingen' (scroll naar beneden), selecteer 'Video's en foto's', 'Auto-play'. Hier kun je zelf je voorkeuren voor auto-play instellen.