Autoverzekeringspremie afgelopen jaar flink gestegen

autoschade-verzekering-premie-stijging.jpg

De kosten van autoverzekeringen zijn het afgelopen jaar fors gestegen. Volgens de Consumentenbond werd de premie bij sommige verzekerden zelfs verdubbeld.

Prijzen vooral gestegen bij WA-dekking

Volgens de Consumentenbond is de prijs van een autoverzekering gemiddeld met zestien procent gestegen. Vooral autobezitters die WA zijn verzekerd merken veel van de prijsstijging.

Bij grote maatschappijen zijn de prijzen amper gestegen, maar bij de kleinere partijen des te meer. Bij Autoweek, rijstijlpolis myJINI, SNS, Verzekeruzelf.nl steeg de premie met meer dan 35 procent. De Kilometerverzekering spant de kroon met een gemiddelde stijging van 62 procent.

Onderscheid op basis van leeftijd

Sommige verzekeraars maken daarnaast onderscheid in leeftijd. Zo betaal je bij SNS als jongere tot 26 jaar een premieverhoging van ongeveer 26 procent, terwijl autobezitters van boven de 70 jaar na een jaar 68 procent meer gaan betalen.

Bij Aegon kunnen autobezitters onder de 31 jaar via internet geen autoverzekering afsluiten. Volgens de verzekeraar komt dit om jongeren meer dan gemiddeld schade rijden. Bij Zelf, Kilometerverzekering, Reaal (online) en Route Mobiel moet je minimaal 25 jaar oud zijn om een verzekering af te sluiten.

Bron: Consumentenbond