background branding

'Avondklok gaat uur later in vanaf volgende week: 22.00 tot 04.30'

avondklok-tien-uur-23032021.jpg

De avondklok gaat in principe vanaf woensdag 31 maart een uurtje later in: om 22.00 uur. Het kabinet maakt dat dinsdagavond bekend, bevestigen ingewijden na berichtgeving van de NOS. De burgemeesters die veiligheidsregio's voorzitten, deden maandag al zo'n voorstel.

Het blijft steeds langer licht en mensen willen in de lente graag avonden buiten doorbrengen. Ook gaat de zomertijd aankomende zondag in. Hierdoor wordt het handhaven om 21.00 uur moeilijker, is de gedachte achter het voorstel. 

Supermarkten bewegen mee met avondklok

Supermarkten zullen nu ook langer openblijven. Volgens koepelorganisatie CBL zal het verruimen van de openingstijden ook bijdragen aan het voorkomen van de verdere verspreiding van het coronavirus.

De supermarkten raden klanten alvast aan om ook na te denken over de paasinkopen. In de periode voor Pasen is het doorgaans een drukte van belang, vergelijkbaar met drukte voor kerst. Omdat de horeca gesloten moet blijven, zullen mensen nog meer hun best doen om er thuis wat van te maken, aldus een woordvoerder van het CBL.

Persconferentie dinsdagavond

Wat betreft de andere maatregelen zal er weinig versoepeld worden, zo lekte eerder al uit. Demissionair ministers Mark Rutte en Hugo de Jonge geven hier dinsdagavond een persconferentie over. 

Bron: ANP / NOS

Meer over