Beautydrankje Sylvie Meis is onnodig | Radar Checkt

Er zijn tal van beautydrankjes en elixers op de markt. Eén zo'n drankje is Regulatpro Hyaluron, die 'het mogelijk maakt om het biologische verouderingsproces op natuurlijke wijze tegen te gaan en te vertragen'. Mediapersoonlijkheid Sylvie Meis is er zeer enthousiast over op sociale media. Hebben dit soort drankjes écht een anti-agingeffect? En wat doen de ingrediënten met je huid? Hoe zit het met de prijs-kwaliteitsverhouding van het drankje?

Fons vraagt aan dermatoloog Petra Dikrama of er iets nuttigs in het wondermiddel zit. 'Er zitten een heleboel vruchten, noten, groenten, kruiden en dergelijke in.' Heel gezond allemaal, maar daar hoef je natuurlijk niet zo'n drankje voor te kopen.

Hyaluronzuur

Wat er ook in het drankje zit, is hyaluronzuur. Dat is een stofje dat van nature in je huid zit en water vasthoudt. Je kunt dat als supplement nemen, maar volgens Dikrama heb je daar pas bij minimaal 120 mg per dag iets aan. In Regulatpro Hyaluron zit maar 90 mg en dat drankje kun je maar eens in de twee à drie dagen nemen. Dikrama verwacht dat het drankje dus geen merkbaar effect oplevert.

Reactie Douglas

Fons belt naar Douglas. Het bedrijf zegt dat of het middel effect is afhankelijk is van de leeftijd van de persoon die het gebruikt en andere omstandigheden. De producent levert volgens Douglas goede resultaten af, en daarom staat het bedrijf erachter. Waarom het product 71 euro moet kosten, kan Douglas niet verklaren.

Forumreacties

10
  • Door Radar

Er zijn veel vermeende wondermiddelen op de markt. Zo ook Regulatpro Hyaluron, een drankje dat het verouderingsproces tegen zou gaan. Sylvie Meis zegt fan te zijn van het product, maar werkt het echt? Meer over dit onderwerp: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/beautydrankje-sylvie-meis-is-onnodig-radar-checkt/ Maandag 2 december in Radar, 20:30 uur op NPO 1.

  • Door ZeerPrivé

Ja, werkt uitstekend, gebruik het al jaren en zie er nog steeds niet uit als 80.

  • Door LectoriSalutem

Anti-agingdrank? Is dat net zoiets als de Steen der Wijzen? Typisch weer geneuzel voor tere en goedgelovige zieltjes. Het zal in ieder geval niet goed voor je bankpas zijn...