background branding

Belastingaangifte doen over 2019 kan vanaf vandaag

belastingdienst-aangifte-2019-780.jpg

Vanaf vandaag kan het weer: je belastingaangifte doen. Miljoenen particulieren en ondernemers doen dat over het jaar 2019. Dit jaar hebben 8,2 miljoen mensen een uitnodiging gekregen, van wie 1,4 miljoen ondernemers.

Mensen die hulp nodig hebben bij het doen van de aangifte krijgen ondersteuning. Zo biedt de Belastingdienst op 29 locaties in het hele land hulp bij aangifte, waaronder bij de balies van de kantoren van de Belastingdienst.

Vragen stellen nu ook mogelijk via Instagram

Via sociale media Twitter, LinkedIn en Facebook kunnen ook vragen gesteld worden, en vanaf 1 maart is de dienst ook op Instagram bereikbaar. 'We willen op dit groeiende medium actief zijn om jongeren te bereiken', aldus een woordvoerder. 'Veel jongeren weten bijvoorbeeld niet dat als ze een bijbaantje hebben en de aangifte invullen, ze soms wel 150 euro terug kunnen krijgen.'

Aangifte doen kan tot 1 mei. Wie voor 1 april alles doorgeeft, krijgt uiterlijk 1 juli te horen of ze geld terugkrijgen of moeten betalen. Vorig jaar deden maar liefst 470.000 mensen hun aangifte al op de eerste dag. Nog nooit waren dat er zoveel.

Update 12:47 uur: Grote drukte

De website van de Belastingdienst lijkt het grote aantal mensen dat zondag al direct belastingaangifte wil doen niet aan te kunnen. Via Twitter biedt de dienst verontschuldigingen aan voor het ongemak.

'Lukt het niet om aangifte te doen? Door grote drukte laten we op dit moment niet iedereen inloggen op Mijn Belastingdienst. Probeer het later nog eens, je hebt tot 1 mei de tijd', aldus de Belastingdienst. Ook wordt erop gewezen dat de app hiervoor kan worden gebruikt.

Allestoringen.nl heeft al duizenden klachten binnengekregen. Op die website melden mensen onder meer dat ze wel kunnen inloggen, maar dat hun gegevens niet worden geladen, om er vervolgens uit te worden gegooid.

Bron: ANP