Belastingdienst doet proef met belastingaangifte-app

Ruim 200.000 mensen kunnen dit jaar hun belastingaangifte doen op hun tablet. De Belastingdienst begint vrijdag een proef met een speciale app voor de belastingaangifte. De fiscus maakt het echter niet makkelijk.

Alleen mensen van wie de aangifte al vooraf correct is ingevuld door de Belastingdienst, kunnen de app gebruiken, zo maakte de dienst vrijdag bekend.

De Mijn aangifte-app is bedoeld voor tablets van Apple en Android en is dus voor de meest simpele aangifte van de inkomstenbelasting. Deze aangifte is al vooraf ingevuld door de Belastingdienst.

Gebruikers van wie de aangifte niet goed blijkt te zijn ingevuld, zijn alsnog aangewezen op de digitale aangifte via de website. 'Helaas kunnen aangiftes niet worden gewijzigd of aangevuld in de app. Dat kan onhandig zijn, maar daarom doen we ook een proef met een beperkt aantal mensen', aldus een woordvoerder van de Belastingdienst.

Van de ruim 2 miljoen vooraf ingevulde aangiftes, kunnen 200.000 nu worden verstuurd via de app. Voor de proef geldt 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. De eerste 200.000 mensen die voldoen aan de voorwaarden, kunnen de app vanaf zaterdag downloaden.

Bron: ANP