background branding

Belgen afgeschrikt om naar Nederland te reizen?

200815 horeca zeeland.jpg

België schrijft voor nog drie Nederlandse provincies een oranje reisadvies uit. De grens blijft open, maar de oranje code kan invloed hebben op de horeca en het Belgische toerisme in ons land.

Wie terugkeert uit Noord-Brabant, Utrecht en Flevoland krijgt het advies zich in België te laten testen en in zelfquarantaine te gaan. Eerder kwam hetzelfde advies voor de kustprovincies Zeeland, Zuid- en Noord-Holland. 

Code oranje geeft Belgen evenwel geen reisverbod, maar vraagt om 'verhoogde waakzaamheid'. De grens blijft open, maar de horeca en het toerisme in de grensprovincies zal vermoedelijk minder Belgen verwelkomen.

Ook heel België

In de zes genoemde Nederlandse provincies zijn meer dan 20 besmettingsgevallen per 100.000 inwoners vastgesteld, volgens de Europese gezondheidsdienst ECDC. Dat geldt overigens ook voor heel België. Voor bijna de helft van het land, inclusief Brussel, is dat zelfs tussen de 60 en 120.

De grens tussen Nederland en Antwerpen mag alleen maar voor essentiële reizen worden overgestoken. Sinds eind juli krijgt wie toch naar Antwerpen reist het dringende advies bij terugkeer in (thuis)quarantaine te gaan.