background branding

Berichten van NL-Alert nu ook op 1200 digitale reclamezuilen

nl-alert-reclamezuil-03052019.jpg

Halfjaarlijkse controleberichten en waarschuwingen van NL-Alert verschijnen met ingang van komende maandag ook op ruim 1200 digitale reclamezuilen. Die staan vaak in de buurt van stations of winkelcentra.

Het is voor het eerst dat het controlebericht daarop wordt getoond. NL-Alert begint dinsdag een landelijke campagne om het publiek hierop te wijzen.

In december vorig jaar werden voor het eerst berichten van NL-Alert getoond op de digitale vertrekborden voor bus-, tram- of metro. Zo’n 300.000 mensen van 12 jaar en ouder kregen het controlebericht bij haltes en op stations onder ogen. Het controlebericht dat op 3 december 2018 werd verzonden, is door ruim 11 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen.

Informatie bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties

Door een NL-Alert informeert de overheid de bevolking over een ramp in de buurt en hoe in dat geval het beste kan worden gehandeld. De boodschap wordt via mobiele telefoons verzonden bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Wie het controlebericht op maandag 3 juni rond het middaguur ontvangt, heeft een correct ingesteld mobieltje.

Bron: ANP