Betalen met iPhone nu mogelijk voor ING-klanten via gratis Apple Pay

ingbetaalpas-110619.jpg

Voortaan kunnen ING-klanten betalen met hun iPhone via Apple Pay. Klanten kunnen de ING-betaalpas gratis toevoegen via de Wallet-App van Apple of de ING-app.

In elke winkel of service waar contactloos betalen wordt ondersteund, kunnen ING-klanten betalen met hun iPhone. Ook bij enkele webwinkels wordt het mogelijk om te betalen met Apple Pay. Volgens Apple hoef je bijvoorbeeld geen gebruikersgegevens meer in te voeren en kun je met een druk op de knop betalen. Bioscoopketen Pathé heeft onder andere aangegeven dit te gaan ondersteunen.

Betaallimiet per dag

ING-klanten hoeven dus niks extra’s te betalen voor de betaaldienst. Wel rekent Apple voor de banken een klein percentage per transactie. Ook is er een betaallimiet per dag. ING-klanten kunnen tot een maximaal bedrag van 2500 euro per dag betalingen doen via de betaaldienst. Voor jongeren is dit bedrag een stuk lager: zij kunnen maximaal 250 euro per dag uitgeven. 

Op dit moment is ING de enige Nederlandse bank die Apple Pay ondersteunt. Of andere banken nog volgen is niet duidelijk. Android-gebruikers konden al veel langer met hun smartphone betalen. Wel was het voor klanten van bunq al langer mogelijk om Apple Pay via een omweg te gebruiken. 

Hoe stel ik Apple Pay in?

Volg deze stappen om via jouw iPhone te betalen:

  1. Open de Wallet-app op je iPhone
  2. Klik op het plusje 
  3. Selecteer ING
  4. Koppel je ING-rekening aan je iPhone.

Je ING is nu gekoppeld en je kunt beginnen met betalen via je iPhone. Dit doe je zo:

  1. Druk twee keer op de vergrendelknop. Heb jij een oudere iPhone met een home-button? Klik dan twee keer op de home-button.
  2. Kijk naar het scherm (Face-ID) of gebruik de vingerafdrukscanner bij oudere iPhones. 
  3. Houd je iPhone boven het pinapparaat.

Bron: AD