background branding

Bewoners Vondelflat mogen zegje doen over maaltijden

vondelflat063017.jpg

Onder leiding van de wethouder is er vrijdag gepraat over de 'maaltijdrel' in een Groningse serviceflat. De directie van het centrum wil dat de bewoners de maaltijden van de vaste leverancier eten, maar sommige bewoners vinden het niet lekker en bestellen liever ergens anders. De gemeente gaat de bewoners de komende drie weken bevragen wat ze het liefste willen.

Wethouder Ton Schroor heeft met het bestuur en de bewonersvereniging om de tafel gezeten. Hij meldt op de website van de gemeente Groningen dat alle partijen willen dat de rust weerkeert. Over drie weken volgt een vervolggesprek, aan de hand van de enquêteresultaten.

Bewoners mogen voorlopig eten wat ze zelf willen

Zelfs staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid had een mening over de kwestie. Hij vond het 'veel te ver' gaan dat de directie de kwestie aan de rechter wilde gaan voorleggen. De komende drie weken zijn die juridische stappen in elk geval van de baan en mogen bewoners ook best een pizza ergens bestellen.

Actie Radar

Radar Radio is een actie gestart om de directeur van de Vondelflat Berend Lugies te stoppen met zijn rechtszaak tegen de bejaarde bewoners. Deze actie is inmiddels al door meer dan 10.000 mensen ondersteund. Wil jij deze actie ook steunen, dat kan op onze Facebookpagina.

Heb je geen Facebookaccount? Dab kun je de actie ook steunen door onder dit bericht te reageren!

Bron: ANP