background branding

Bezorgdheid over veiligheid social media-app Clubhouse, bedrijf neemt maatregelen

22022021 clubhouse.jpg

Social media-app Clubhouse heeft een site offline gehaald waarop gebruikers zonder login konden meeluisteren. Door de site is de bezorgdheid over de (cyber)veiligheid van de populaire app toegenomen, maar het bedrijf zegt verdere veiligheidsmaatregelen te nemen.

Techwebsite Tweakers schrijft dat een gebruiker de audiostreams op een site aanbood.

Clubhouse opeens toegankelijk voor gebruikers zonder inlog

Exclusiviteit speelt een belangrijke op Clubhouse. De app is namelijk zo gemaakt dat je eigenlijk alleen op uitnodiging gebruik kunt maken van het platform, maar door de site had opeens iedereen toegang tot de gesprekken die in de 'rooms' plaatsvinden. Ook konden de gesprekken worden opgenomen. Dit betekent dat ook Android-gebruikers alles konden volgen, terwijl de app momenteel alleen beschikbaar is voor iOS-toestellen.

Als deze termen je niets zeggen óf als je gewoon meer wilt weten over Clubhouse, lees dan dit leerzame artikel waarin alle ins en outs over de populaire social media-app eenvoudig worden uitgelegd:

Clubhouse: Wat is het en waarom is de social media-app zo populair?

Nieuwe veiligheidsmaatregelen

De site is inmiddels offline gehaald en de gebruiker die dit heeft bewerkstelligd heeft een permanente ban gekregen. Het bedrijf heeft daarnaast tegenover financieel dienstverleningsbedrijf Bloomberg verklaard dat ze nieuwe veiligheidsmaatregelen hebben genomen om te voorkomen dat dit weer kan gebeuren.

Twijfels rondom veiligheid Clubhouse blijft bestaan

Ondanks deze stellige uitspraak zijn onderzoekers van mening dat het platform niet in staat is om dergelijke beloften te doen, schrijft de Los Angeles Times. Volgens de Stanford Internet Observatory, een multidisciplinair onderzoeksprogramma op het gebied van misbruik in de wereld van informatietechnologie, moeten gebruikers van de app ervan uitgaan dat alle gesprekken worden opgenomen. 'Clubhouse kan geen privacybeloften doen voor gesprekken waar ook ter wereld', aldus Alex Stamos, directeur van het programma en tevens oud voormalig beveiligingshoofd van Facebook.

Bron: Tweakers