'Binnenkort geld overboeken met je stem'

ing-geld-stem-30-04-2018.jpg

Als ING-klant kun je met je stem al een betaalopdracht doen via de app of via Siri en er komt mogelijk nog een optie bij. ING werkt volgens Het Financieele Dagblad samen met Google om via Google Assistent geld over te maken.

Siri van Apple en Google Assistant zijn beide apps die via spraakopdrachten informatie opzoeken. Deze informatie kun je voorgelezen krijgen door middel van het stellen van een vraag. Google Assistant kan een wekker instellen, vragen beantwoorden en slimme apparaten bedienen in huis.

Nederlandse spraak-app

Eerst was deze app alleen beschikbaar in het Engels, maar binnenkort is deze ook bruikbaar in het Nederlands. Daarnaast laat Het Financieele Dagblad weten dat ING-klanten deze zomer al betaalopdrachten kunnen geven met hun stem. Een woordvoerder van ING bevestigt dit nog niet: 'We zijn bezig met een samenwerking met Google, maar wat precies en wanneer is onduidelijk. We kijken altijd naar nieuwe ontwikkelingen in de markt.'

Via de betaalapp van ING is het al mogelijk om met je stem te betalen, deze functie heet ook wel 'Inge'. Apple-gebruikers kunnen ook via Siri betalen met hun stem.

Stemprofiel aanmaken

Inge maakt een stemprofiel voor je aan, wat vergelijkbaar is met een vingerafdruk, maar dan van je stem. Hierdoor kan niemand anders een betaalopdracht doen via jouw telefoon.

Nederlandstalige spraakbesturing

Radar Radio besprak eerder al verschillende mogelijkheden van de Nederlandse spraakbesturing.Nederlandstalige spraakbesturing: wat kan je daar allemaal mee?

Bron: RTLZ