background branding

Bioscopen laten na heropening driekwart minder bezoekers toe

Bioscoop_23.04.2020.jpg

Bioscopen laten gemiddeld 70 tot 75 procent minder bezoekers in een zaal toe als ze na 20 mei weer open mogen. Dat staat in het conceptprotocol anderhalve meter dat bioscopen en filmhuizen bij de overheid hebben ingediend als gevolg van de coronacrisis, zo laat de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) aan BNR weten.

Het is een van de meest vergaande maatregel uit dat protocol. Bij grote zalen zoals in het Amsterdamse Tuschinski, met 735 stoelen, gaat een maximum gelden van honderd mensen.

Voorlopig blijven de bioscopen nog dicht, nu het kabinet de corona-maatregelen heeft verlengd. 'Een enorme teleurstelling', zegt directeur Gulian Nolthenius van NVBF. Niettemin hopen de bioscopen en filmhuizen vurig dat na 20 mei de filmzalen weer open mogen.

Na afloop meteen naar huis

Behalve een maximum aan het aantal bezoekers mogen bioscoopbezoekers pas kort voor aanvang van de film de bioscoop binnen en moeten ze na afloop meteen weer weg. Films zullen ook niet meer tegelijk geprogrammeerd worden, om te voorkomen dat bezoekers uit verschillende zalen elkaar tegenkomen. Ook wordt er meer schoongemaakt nadat de zaal leeg is.

Bron: ANP MediaWatch / BNR