Bitcoin met 43 procent populairste cryptomunt

780x439_bitcoin.jpg

De bitcoin is de meest populaire cryptomunt van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder zevenduizend Nederlanders. Bij maar liefst 43 procent van de beleggingen in virtuele munten gaat het om bitcoins.

Beleggers blijken niet alleen in bitcoins te investeren, maar ook in ethereum (11%), ripple (7%) en litecoin (5%). In de Cryptovaluta Monitor komt ook naar voren welke munt het populairst is onder Nederlanders die overwegen om te investeren. Ook daar blijkt de bitcoin met 38 procent populair. Ripple (34%) en ethereum (29%) volgen. Kleinere munten zoals de neo en stellar staan ook in de top tien.

Vooral hoogopgeleide mannen tussen de 18 en 34 jaar investeren in bitcoins. Ze besteden gemiddeld 25 minuten per dag aan handelen en het volgen van de koersen.

Let op voor bitcoinphishing

De opkomst van bitcoins lijkt ook de interesse te wekken van internetcriminelen. Regelmatig worden er phishingmails verstuurd waarin mensen worden verleid om een zogenaamde uitbetaling van bitcoininkomsten te verifiëren terwijl zij helemaal geen geen bitcoins hebben. Ook worden er regelmatig sms-berichten verstuurd over de 'marktwaarde van je account'.

Bron: ANP