Blauwe envelop voor toeslagen blijft nog even

blauweenvelop628.png

De blauwe envelop van de Belastingdienst met de definitieve beschikking over toeslagen blijft nog even. Dat verzekerde staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) donderdag op verzoek van de Tweede Kamer.

Het verdwijnen van de blauwe envelop zorgde dit najaar voor veel ophef. Bekijk de uitzending die Radar daaraan wijdde, waarin de Nationale ombudsman de zorgen om de digitalisering deelt.

Reageren

Wiebes benadrukte dat bij deze vaststellingen over afgelopen jaren niets mis mag gaan. Betrokkenen moeten immers tijdig reageren als zij het niet eens zijn met een beschikking. De papieren brief voor dergelijke toeslagen blijft daarom de eerste helft van 2016 gehandhaafd.

De Belastingdienst wil alle 'blauwe brieven' de komende vijf tot zeven jaar vervangen door elektronische post. Wiebes benadrukte dat de invoering stap voor stap gaat. 'We hebben geen vliegende haast en geen gouden einddatum.'

Maatwerk

Hij wees erop dat voor bepaalde belastingbetalers maatwerk mogelijk blijft tijdens de geleidelijke invoering van het elektronische berichtenverkeer van de Belastingdienst.

Maak je je nog altijd zorgen om de verdwijning van de blauwe envelop, lees dan: De blauwe envelop verdwijnt, wat nu?

Bron: ANP