background branding

Blinde man valt uit trein na opengaan verkeerde deur

blindengeleidehond.jpg

Een blinde treinreiziger is door een technische fout op station Roosendaal uit een trein gevallen en op het spoor terechtgekomen. 'Ik drukte op de knop, de deur ging open, ik zette een voet op de treeplank en het volgende dat ik nog weet is dat ik driekwart meter lager op de kiezels zat', zegt de man in het AD.

Het probleem dat de deuren aan de verkeerde kant open kunnen is bekend bij de NS. 'Dat de deuren aan beide kanten open kunnen is onmogelijk bij binnenlandse treinen. Het kan alleen voorkomen bij de intercity's naar Brussel en Berlijn en dan ook alleen als ze 'samengesteld' zijn: een combinatie van Duitse rijtuigen met een Nederlandse locomotief, of Nederlandse rijtuigen met een Belgische loc. Die situatie is al jaren zo', zegt een woordvoerder in de krant. Het probleem is weliswaar bekend, maar een oplossing laat nog even op zich wachten, aldus de spoorwegen.

Gevaarlijke gevolgen

De Oogvereniging en KNGF Geleidehonden zijn onthutst en hebben kortgeleden een vergelijkbaar verhaal gehoord. De blinde man die op het spoor terechtkwam was woedend. 'Stel dat er een andere trein voorbij was gekomen, dan had dit echt veel erger af kunnen lopen.'

Bron: ANP