Boekenweek verlengd vanwege coronavirus

boekenweek-verlengd-15-03-2020-780.jpg

De Boekenweek duurt dit jaar drie weken. Dat heeft de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) zondag bekendgemaakt. De koepel van de boekenwereld heeft tot de verlenging besloten vanwege de coronacrisis. De Boekenweek zou officieel dit weekend eindigen.

'Bij de CPNB realiseren we ons dat deze Boekenweek voor iedereen een vreemd einde heeft', stelt de organisatie. 'We kunnen ons daarom voorstellen dat boekhandels (en eventueel bibliotheken) de Boekenweek willen verlengen tot eind van de maand. Bruna heeft dit reeds aangekondigd. Concreet betekent dit dat boekhandels boekenweekgeschenken blijven weggeven en boekenweekessays blijven verkopen zolang de voorraad strekt.' Ook promotiemateriaal van de Boekenweek kan blijven hangen.

De CPNB roept het Nederlandse publiek met klem op om tijdens de 'quarantaineweken' boeken te bestellen op de websites van lokale boekhandels in plaats van grote internationale verkoopsites. Er komt volgende week ook een speciale campagne die hier aandacht voor gaat vragen.

Bron: ANP