Bol.com haalt nep-opladers voor iPhones en iPads uit webshop

iphone-opladen-bolcom-171015.jpg

Bol.com verkocht op haar website 'officiële' oplaadkabels voor de iPhone, iPad en iPod die nep blijken te zijn. De webwinkel meldt in het programma Kassa dat ze per direct met de verkoop zullen stoppen.

Op de website Bol.com zijn zeven opladers gevonden die niet of nauwelijks van echt zijn te onderscheiden, maar die na onderzoek nep blijken te zijn.

Ontbrekende chip

De originele Apple-oplaadkabels en de kabels van fabrikanten met een Apple-licentie, bevatten een specifieke chip. In de nepopladers is deze chip niet gevonden. Volgens deskundigen kunnen de imitatie-opladers mogelijk de batterij van de iPhone beschadigen.

'Onmogelijk alle artikelen te controleren'

Bol.com laat in een reactie weten dat de laders niet door het bedrijf zelf, maar door externe verkopers worden aangeboden. Marjolein Verkerk, pr-manager bij Bol.com, laat weten: 'We verkopen 15 miljoen artikelen, samen met 17 duizend winkeliers. Het is niet mogelijk om al die artikelen te controleren. In principe hoeft dat ook niet. We maken afspraken met de winkeliers over service, kwaliteit en de wet die ze moeten volgen.'

Verkoop gestopt

Bol.com gaat het gesprek aan met de externe verkopers en gaat mogelijk de samenwerking met de partijen stopzetten. De nep-opladers zijn inmiddels uit de webshop gehaald. Klanten die niet tevreden zijn over hun aankoop kunnen deze volgens de webwinkel retourneren.

Bron: Kassa