Buurtapp Nextdoor - reactie Nextdoor

reactienextdoor-2-09-2019.jpg

Hieronder lees je de reactie van Nextdoor op het item van Radar over de buurtapp Nextdoor.

Ons doel bij Nextdoor is om buren overal in staat te stellen om sterkere en veiligere buurten te bouwen. Dit doen we door buren te helpen elkaar te leren kennen met het maken van connecties, op de hoogte te blijven van wat er speelt en elkaar een handje te helpen in het dagelijks leven. Nextdoor is het grootste buurtplatform ter wereld en bedient 245.000 buurten in 10 landen, waarvan bijna​​ 7.000 in Nederland.

Vertrouwen

De privacy van onze leden is en blijft onze hoogste prioriteit. Nextdoor is vanaf dag één een platform dat is gebouwd op vertrouwen. Ons verificatieproces - waarbij leden hun echte naam en geverifieerd adres moeten gebruiken, vormt een belangrijk​ onderdeel​ voor het creëren van vertrouwen en verantwoordelijkheid. ​Als een gebruiker niet voldoet aan deze vereisten dan is dit een schending van onze ledenovereenkomst.

Verbeteren

Maar geen enkel verificatieproces is perfect en, dit erkennend, streven we er voortdurend naar om ons aanmeldingsproces te verbeteren. Ons data- en vertrouwensteam houdt dagelijks nauwlettend de echtheid van nieuwe aanmeldingen in de gaten om de integriteit van onze buurten te beschermen. We nemen schendingen zeer serieus en als we van een dergelijke situatie kennisnemen onderzoeken we deze en reageren we met gepaste maatregelen. ​De werkwijze zoals beschreven in de aankondiging van de Radar-uitzending is niet langer mogelijk.​ Zo werken we elke dag hard om een sterker buurtgevoel te helpen creëren.

We zullen ons platform blijven verbeteren, zodat Nextdoor de plaats blijft​​ waar buren zich met elkaar kunnen verbinden en sterkere buurten kunnen opbouwen.

Waakzaam

Wij begrijpen dat er uiteindelijk altijd mensen met slechte intenties bestaan en zullen blijven bestaan. Daarom werken wij hard om de integriteit van onze buurten te beschermen. Natuurlijk moeten mensen inhet algemeen ervoor zorgen dat ze waakzaam zijn en veilig gebruik maken van het internet.

Contact

Als leden vragen hebben, hulp nodig hebben of gevallen van misbruik willen melden, kunnen ze altijd contact met ons opnemen via: ​[email protected].

Tamar van de Paal - Country manager Nextdoor Nederland