Calgon

Tja, wasmachines leven langer met Calgon. Het deuntje krijg je nooit meer uit je hoofd. Maar leven wasmachines ook echt langer met Calgon? Calgon deed een test voor de volgende - volgens Calgon - Nederlandse situatie: wassen met hard water (12 DH) en op 60 graden.

Met deze wascondities zou er na 6 jaar 15 gram depositie van kalk zijn; volgens Calgon de gevarenzone. Calgon verwijst hierbij naar een onderzoek dat geheim blijft. We sturen zelf een enquête naar onze panelleden.

We krijgen ongeveer 45.000 reacties. De uitslag is verrassend: slechts 15% van ons testpanel wast met een waterhardheid van 12 Dh of meer en 2,6 % wast bijna altijd op 60 graden. Concreet zijn dit 180 van de 47.584 mensen (0,4% van alle respondenten) die een waterhardheid van meer dan 12Dh hebben en zeer regelmatig op 60 graden wast.De uitslag van onze enquête vindt u hier.

Op dit deze kaart van drinkwaterbedrijf Vitens zijn de waterhardheden in Nederland terug te vinden. Volgens Doekle Schippers, 'manager winning en zuivering' is er in Nederland bijna geen sprake meer van hard water.

We belden de klantenservice van wasmachinefabrikanten die Calgon als nummer 1 aanraden. Echter, geen enkele fabrikant raadt ook daadwerkelijk Calgon aan.Lees hier de reactie van Calgon.

Forumreacties

63
  • Door Radar

De reclame staat in het collectieve geheugen gegrift en gaat al decennia lang mee. Een wasmachinereparateur haalt een zwaar verkalkt element uit de wasmachine. De huisvrouw ziet met lede ogen aan hoe haar oude wasmachine onherstelbaar beschadigd is omdat ze geen Calgon heeft gebruikt… Maar leven wasmachines ook echt langer met Calgon? Radar doet onderzoek en gaat op bezoek bij Calgon. Maandag in Radar, 20:30 uur, Nederland 1

  • Door seconds-out

😳

  • Door bprosman

Zelfs met hard water duurt het zes tot acht jaar voordat je machine last kan krijgen van kalkafzetting.
Nu is het wachten op de (voornamelijk) Miele eigenaren die beweren dat een "Echte Miele" toch wel probleemloos 15 jaar mee moet gaan. Overigens is het wassen op lage(re) temperaturen tegenwoordig meer een probleem (zeepluis) dan kalk.
met een speciaal reinigingsmiddel voor wasautomaten op een temperatuur van 95 °C, verkrijgbaar via de Miele Shop.
Zie hier een persbericht daarover van Miele zelf. Voorkomen van vet- of zeepluizen De milieuvriendelijke wasmethoden, zoals wassen op lagere temperaturen en met minder water, geven vrij spel aan bacteriën die groeien op de vetresten van de zeep die achterblijven in de dode hoeken van de wasautomaat waar onvoldoende water komt om ze weg te spoelen. Deze zogeheten vet- of zeepluizen kunnen bij een volgende wasbeurt loslaten en op het wasgoed terechtkomen. Om de vet- of zeepluis te verwijderen adviseert Miele het apparaat één of twee keer per jaar te laten draaien Tevens is het raadzaam om het wassen op lage temperaturen af en toe af te wisselen met een was op 60 °C om eventuele achtergebleven zeepresten te verwijderen. Ook bij een allergie voor de uitwerpselen van huisstofmijt of andere allergenen is het raadzaam één keer per zes weken het beddengoed en/of wasgoed te wassen op 60 °C. Alleen bij deze temperatuur worden de huisstofmijten gedood en allergenen weggespoeld. Om de bacteriën nog beter te verwijderen, raden wij u bovendien aan om bij het wassen van niet gekleurd wasgoed op hogere temperaturen, zoals 60 of 95 °C, een totaalwaspoeder met bleekmiddel te gebruiken.