background branding

Campagne over afval dumpen in natuurgebieden Brabant

vaten-drugsafval-best-campagne-28032019.jpg

Ruim 5000 keer per jaar wordt er in de Brabantse natuurgebieden van alles gedumpt. Van slachtafval, bankstellen, complete keukens, bouwafval tot asbest en synthetisch drugsafval, constateert de provincie. Om daar iets aan te doen geeft gedeputeerde Johan van den Hout vrijdag het startsein voor een campagne. De slogan is: 'Zeg nou zelf?! Dumpen doe je niet'.

De campagne bestaat uit informatie in huis-aan-huisbladen, online-dagbladen en op Omroep Brabant. Gemeenten, afvalstoffendiensten en politie zijn gevraagd de campagne te ondersteunen via hun eigen mediakanalen.

Onlangs werd bekend dat in Brabant nog steeds meer drugsafval wordt gedumpt dan elders. In april wordt de subsidieregeling voor Noord-Brabant weer opengesteld voor het tegemoetkomen van grondeigenaren en gemeenten in de opruimkosten van drugsafval die zij in 2018 maakten. Ook geldt de regeling voor het opruimen van drugsafval dat in 2019 wordt gedumpt. De regeling blijft open totdat het beschikbare budget op is.

Drugsafval

Wanneer je te maken krijgt met een illegale dumping van drugsafval op jouw grond, dan ben jij er verantwoordelijk voor dat het wordt opgeruimd. De kosten hiervoor kunnen oplopen tot duizenden euro's.

Kijk de uitzending van Radar terug: Drugsafval in je tuin

Bron: ANP