CBR: Pas op voor 'bemiddelingssites' bij aanvraag theorie-examen

Radar krijgt veel klachten binnen over de website mijntheorieaanvragen.nl, waar je theorie-examens kunt aanvragen voor de auto, motor of bromfiets. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat ze een aanvraag doen via de officiële website van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Dat is niet het geval. De website mijntheorieaanvragen.nl vraagt namelijk hoge administratiekosten voor het reserveren van een theorie-examen, omdat zij optreden als intermediair.

Ook Connie Eijkelenboom had niet in de gaten dat zij te maken had met een intermediair. Hierdoor betaalde ze voor de aanvraag van het theorie-examen voor haar zoons 50,45 euro per examen in plaats van de gebruikelijke 31,50 euro. Pas wanneer ze informatie bij het CBR wil opvragen over de mogelijkheid voor het verzetten van de afspraak, komt ze er achter dat ze met een andere organisatie te maken heeft.

Hogere kosten en niet eerder aan de beurt via 'bemiddelingssite'

Ook het CBR krijgt veel klachten over verschillende websites die actief zijn als intermediair. De organisatie waarschuwt mensen actief voor dit soort bemiddelaars die hoge kosten vragen voor een dienst die je ook zelf kunt reserveren. Het is namelijk niet zo dat je eerder aan de beurt bent wanneer je de aanvraag doet via een bemiddelingssite.

Reactie mijntheorieaanvragen.nl: 'Volkomen transparant'

Mijntheorieaanvragen.nl betreurt dat er klachten zijn over zijn dienstverlening. Volgens mijntheorieaanvragen.nl is de website volkomen transparant in zijn dienstverlening en de extra kosten die deze dienstverlening met zich mee brengt: 'Hier kun je als gemiddelde oplettende consument dus naar onze mening geen andere indruk krijgen dan dat wij als intermediair optreden voor de klant en dat wij voor de klant het examen aanvragen bij het CBR.'Lees de volledige reactie van mijntheorieaanvragen.nl

Wat kun je doen?

Dit soort bemiddelingssites zijn niet verboden. Let dus goed op of je rechtstreeks te maken hebt met het CBR voordat je het theorie-examen aanvraagt.

Lees ook meer over de website Zorgtoeslag.nl, waar je voor 40 euro zorgtoeslag kunt aanvragen. Let op: ook in dit geval gaat het om een intermediair. Zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst is gratis.