Centraal Beheer: niet iedereen blij met hogere premie woonverzekering

Klanten van Centraal Beheer met een woonverzekering hebben de afgelopen dagen een brief ontvangen. Daarin staat dat hun verzekering en premie worden aangepast. Daar is niet iedereen blij mee, blijkt uit meldingen die bij Radar binnenkwamen. Wat kan je dan doen?

Erik Noordhoek betaalt op dit moment drie tientjes per maand voor zijn woonverzekering bij Centraal Beheer, zo vertelt hij op het forum. Daarmee is hij naar eigen zeggen prima verzekerd. Vanaf 1 augustus verhoogt Centraal Beheer zijn premie naar 47 euro, een stijging van 58 procent. Noordhoek is het daar niet mee eens en wenst uitleg.

Ook Henk meldde zich bij Radar. Zijn premie schiet omhoog van 125 naar 209 euro per jaar, oftewel 67 procent erbij. Thijs vertelt op het forum dat hij van 22 naar 52 euro gaat.

Waarom verhoogt Centraal Beheer de premie?

Viola Teepe van Centraal Beheer zegt dat er sprake is van een nieuwe woonverzekering en dat de oude oude verzekering aan vervanging toe was. 'De premie is hierbij beter afgestemd op het risico dat verzekerd wordt en de dekkingen zijn uitgebreider. Door de uitgebreidere dekking en de andere manier van risicoberekening, verandert voor veel klanten de premie. Sommige klanten betalen meer, sommige minder.'

Wat krijg je daar allemaal extra voor?

Teepe vertelt dat tuin- en glasverzekeringen voorheen apart verzekerd moesten worden. Voortaan zijn die inbegrepen. Daarnaast wordt er specifiek gevraagd naar het verzekerde bedrag voor diefstalgevoelige inboedel. Wie deze tuin- en glasdekking niet had, betaalt er nu dus wel voor.

Wat kan je doen als je de duurdere verzekering niet wil?

Centraal Beheer geeft aan dat consumenten hun verzekering kunnen opzeggen als ze het niet eens zijn met de verhoging. De verzekeraar zal dan al het teveel betaalde geld terugstorten. Erik Noordhoek zegt dat hij al het nodige onderzoek heeft gedaan voor een goedkopere woonverzekering. Hij zal dan ook overstappen naar een andere verzekeraar.