Chrome-gebruikers doelwit van Microsoft-oplichters

chrome-browser-alert-780.jpg

Gebruik jij Chrome? Dan kan het zijn dat je een melding te zien krijgt over computerproblemen, zogenaamd afkomstig van Microsoft. Het gaat om een fullscreen pop-up met als afbeelding een valse adresbalk, waardoor het bericht geloofwaardig lijkt.

In de waarschuwing op je scherm staat dat er ernstige problemen met de computer zijn die je simpel kunt oplossen: door een opgegeven telefoonnummer te bellen. Wanneer je dit nummer belt, krijg je iemand aan de lijn die tegen betaling de zogenaamde problemen oplost. In werkelijkheid zijn dit de welbekende Microsoft-oplichters die je geld proberen af te troggelen of in je computer inbreken.

Advies

Google Chrome beschikt over een optie waarmee je dit probleem snel kunt voorkomen. Geef hiervoor bij het dialoogvenster aan dat je geen verdere meldingen van de pagina wil ontvangen. Let op: de scammers manipuleren deze melding met de instructies om op de ESC-knop te drukken in plaats van de sluit-optie aan te vinken. Als je hiervoor kiest verschijnen nieuwe pop-ups.

Bron: security.nl via Opgelicht?!