Concert-kaartjes

Radar duikt in de merkwaardige wereld van de concertkaartjes. De servicekosten reizen de pan uit. En de zwarte markt overschaduwt de legale kaartjesverkoop. Radar zoekt uit hoe het zit.

Forumreacties

45
  • Door Radar

Radar duikt in de merkwaardige wereld van de concertkaartjes. De servicekosten reizen de pan uit. En de zwarte markt overschaduwt de legale kaartjesverkoop. Radar zoekt het uit. Uitzending: maandag 17 november 2008, 20.30 uur Herhaling: woensdag 19 november 2008, 15.25 uur

  • Door ingridkoeman

ook wij voelen ons zwaar gedupeert door de idiote administratiekosten. Zelfs bij de kaartverkoop van METALLICA waarbij je alleen via internet kunt bestellen betaal je 10% voor de administratie terwijl je zelf besteld en zelf uitprint???????? Dit komt dan op euro 70,- totaal. Een andere aanbieder die nog geen kaartje in zijn bezit heeft vraagt bijvoorbaat al het dubbele voor een kaartje dus euro 140,- . Echt onbegrijpelijk wanneer de kaartverkoop nog niet is begonnen. Dus de administratiekosten voor een kaartje van euro 25,- liggen lager dan een kaartje van euro 65,- . Hoe kan dit? is het zwaarder om een 6 en een 5 te activeren dan een 2 en een 5????????? Naar mijn mening is dit echt woekeren en MOJO wordt er stinkend rijk van zonder extra inspanning SCHANDALIG de lol gaat er wel van af maar ja je wilt zo graag naar dat ene bijzondere concert.

  • Door Gertjan1410

Als muziekliefhebber wil ik graag naar de Kaiser Chiefs in de HMH in Amsterdam gaan. Als je hun naam googled dan komt als eerste de gesponsorde link van Live nation naar voren. Bij deze link staat nog: "betaal niet teveel". En voor 34 euro wil ik dit concert toch echt niet missen. Nu zijn deze kaarten alleen via internet te bestellen en is Mojo een samenwerkingsverband aangegaan met het Duitse bedrijf Eventim. Deze firma ken ik omdat ik ook weleens naar concerten in Duitsland ga en mijn ervaringen met hen zijn erg goed. Het verbaasde me dan ook ten zeerste dat toen ik af ging rekenen bovenop de reserveringskosten van 3 euro 50 (aan dit bedrag zijn we inmiddels gewend) nog eens 4 euro 50 aan opdrachtkosten moet betalen, plus als je via Ideal betaald er nog eens 1 euro transactiekosten bij komen. (Betaal je met creditkaart dan kost je dat 1 eur 47) Kortom een kaartje van 34 euro is in werkelijkheid 43 euro. Als je tenminste kiest voor de optie om het kaartje in pdf vorm te krijgen en thuis uit te printen. Laat je het kaartje toesturen dan komen daar nog 2 euro bij. Is de prijs van 34 euro niet misleidend? En waar slaan die 4 euro 50 opdrachtkosten en 1 euro transactiekosten op?