Consument met weinig productkennis kiest eerder voor A-merk

supermarkt_schap_winkelen_boodschappen_istock_800.jpg

Als consumenten beter geïnformeerd zijn over een product kiezen zij sneller voor een huismerk dan voor een A-merk.En: Het Britse supermarktbedrijf Tesco is op zoek naar een enthousiaste medewerker voor een wel heel speciale taak: het ontwarren van kerstverlichtingen.

VS: Consumenten met weinig productkennis kiezen eerder voor A-merk

10 november

Als consumenten beter geïnformeerd zijn over een product kiezen zij sneller voor een  huismerk dan voor een A-merk. Mensen met medische kennis die pijnstillers kopen zullen bijvoorbeeld eerder voor een huismerk gaan. Dat blijkt uit een onderzoek in Amerika van de Tilburgse econoom Bart Bronnenberg en de Universiteit van Chicago.

GB: Kerstverlichting-ontwarder (m/v) gezocht

10 november

Het Britse supermarktbedrijf Tesco is op zoek naar een enthousiaste medewerker voor een wel heel speciale taak: het ontwarren van kerstverlichtingen. Klanten van het bedrijf die vorig jaar na de kerst de verlichting zoals gebruikelijk in een doos of en zak hebben teruggepropt, kunnen hun ergerniswekkende klus om de boel te ontwarren, uitbesteden aan Tesco.

De nieuwe medewerker moet 'helemaal gek van Kerstmis zijn' en in staat zijn een kluwen elektriciteitsdraad met lampjes van 3 meter binnen drie minuten te ontwarren. De sollicitanten moeten een proeve van bekwaamheid afleggen.

VS: ‘VW gaat schade sjoemeldiesels vergoeden’

9 november

 Michael Horn, de baas van de Amerikaanse tak van VW, zegt dat eigenaren van auto's die in de VS betrokken zijn bij het emissieschandaal als blijk van goede wil een vergoeding van 1,000 dollar per klant krijgen. Ook wordt bekend dat de top van VW met vertegenwoordigers van het personeel gaat praten over mogelijke kostenbesparingen.

België: Rechter tikt Facebook op de vingers

9 november

Facebook is door een rechter in België op de vingers getikt. Het techbedrijf moet stoppen met het volgen en registreren van internetgebruik van Belgische surfers die geen account hebben bij het sociale netwerk.

Facebook krijgt daarvoor 48 uur de tijd. Lukt dit niet dan moet het bedrijf per dag een dwangsom van 250.000 euro betalen aan de Belgische privacywaakhond. Die had Facebook voor de rechter gesleept, nadat het techbedrijf eerdere waarschuwingen in de wind sloeg.

Zuid-Korea gaat voor cupido spelen

9 november

Zuid-Korea heeft een plan gelanceerd dat het lage geboortecijfer in het land moet opkrikken. Zo moeten gemeenten avonden gaan organiseren waarop singles elkaar kunnen ontmoeten en zouden jonge stellen voorrang moeten krijgen bij huisvesting in sociale huurwoningen. Er komt een overheidscampagne die het huwelijk aanprijst en er komt meer steun voor mensen die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan.