background branding

Datingsites mateloos populair tijdens coronacrisis

20200401 onlinedating_01.jpg

Hoewel een fysieke date er voorlopig niet inzit, vieren dating sites hoogtijdagen tijdens de coronacrisis. Datingapp The Inner Circle heeft zelfs de hoogste cijfers ooit gemeten en ook datingapp Tinder ziet dat er meer berichten worden verstuurd onder de leden en dat de gesprekslengte toeneemt. Ook andere datingsites zoals 50plusmatch.nl en SecondLove zien een groei in het aantal gebruikers sinds de beperkende maatregelen van het kabinet.

Door de bank genomen zijn de wintermaanden, met januari in het bijzonder, de beste maanden voor datingapps en datingsites. De piek die nu te zien is (met name vanaf maart) bij verschillende sites is ongekend voor deze periode.

Flinke stijgingen

Bij Tinder is het aantal berichten dat onderling verstuurd wordt sinds vorige week met 25 procent toegenomen (dat zijn de cijfers voor heel Europa). Ook duren de gesprekken die mensen met elkaar voeren tien tot dertig procent langer dan in februari. Ook The Inner Circle (twee miljoen leden) ontvangt meer nieuwe leden tijdens de social distancing en ook zijn bestaande leden actiever op de site.

Meer behoefte aan contact

David Vermeulen, CEO en oprichter van de exclusieve dating-app: 'We zien een grote piek in activiteit op de app. Het aantal matches is gestegen met 99% en een toename van 116% in het aantal berichten dat verstuurd wordt laat zien dat singles juist nu meer open staat voor gesprekken en verbinding.' 50plusmatch heeft 15 procent meer gebruikers dan normaal en de leden zijn een stuk actiever dan gebruikelijk. John Meuffels, eigenaar van 50plusmatch en datingsite Pepper: 'Mensen hebben meer tijd dan normaal en hebben meer behoefte aan contact omdat ze veel thuis zitten.'

Tinder maakt Paspoort gratis

Datingapp Tinder heeft voor gebruikers een functie opengezet die normaal achter een betaalmuur zit: het Paspoort. Daarmee kunnen singles een locatie selecteren en op die plek op zoek gaan naar een mogelijke date. Normaal kan alleen in een straal rondom de huidige locatie gezocht worden. Daarnaast benadrukt Tinder in alle uitingen dat thuisblijven het advies is en fysiek daten er even niet inzit.

Meer videogesprekken

The Inner Circle ziet dat vijftig procent van de leden vaker voorstelt om met elkaar te Skypen, Zoomen of bellen. 50PlusMatch.nl biedt leden sinds de sociale isolatie een functie aan waardoor videobellen via de site mogelijk wordt. 'Op die manier kunnen mensen, zonder dat ze hun e-mailadres of telefoonnummer weggeven, elkaar toch in de ogen kijken.' Vermeulen van The Inner Circle: 'Ik denk dat we geluk hebben dat we in een tijd leven waar online platformen het mogelijk maken om toch samen te komen in tijden van isolatie.'

Toiletpapier

Uit anonieme analyses blijkt dat bij The Inner Circle de laatste week 'toiletpapier' maar liefst 400 keer genoemd is in gesprekken met een potentiële date. Daarnaast wordt sinds begin maart acht keer zo vaak het woord 'quarantaine' genoemd.

Tips om te daten in corona-tijden:

  • Bereid je goed voor op een videodate, net zoals je zou doen met een gewone date (qua kleding, eventuele make-up en huis opruimen)
  • Plan een borrel/eet-date op afstand, allebei voor de webcam
  • Plan een kook-date: allebei tegelijk koken terwijl je videobelt
  • Plan een sportdate en daag elkaar uit!
  • Kijk samen op afstand een film en deel je reactie op scènes naar de ander via chat
  • Speel online spelletjes
  • Speel offline spelletjes, wat dacht je van hints?
  • Maak een wandeling buiten terwijl je video-belt en laat je omgeving zien