Datumbug in iOS 11 laat iPhones crashen

datumbug-in-ios-11-laat-iphones-crashen-041217.jpg

Crashte jouw iPhone steeds en zie je om de zoveel tijd een zwart scherm met een draaiend wieltje? Je bent niet de enige. Een bug in het besturingssysteem iOS 11 zorgt voor vastlopende telefoons. Apple heeft inmiddels een update uitgebracht, aldus RTL Z.

Het gaat om een probleem met het systeem dat zorgt voor herinneringen van specifieke apps. De iPhones crasht niet helemaal, maar het beginscherm met appicoontjes wordt om de zoveel tijd opnieuw geladen.  Hierdoor is de iPhone tijdelijk niet bruikbaar. Als het scherm uiteindelijk is geladen, moet je opnieuw de toegangscode invoeren.

Het probleem doet zich voor vanaf 2 december 00:15 uur. Het probleem dook als eerste op in Australië, waar Apple-winkels veel vragen krijgen van iPhone-gebruikers. Ook op social media en Reddit werd veel geklaagd over het probleem, aldus RTL Z.

Wat kun je doen tegen de bug?

Om van de bug af te komen kun je je iPhone updaten naar iOS 11.2. Dit kun je als volgt doen:

  1. Ga naar instellingen
  2. Tik op Algemeen
  3. Ga naar Software-update om de nieuwe software te installeren.

Kun je de update nog niet installeren, dan kun je het beste de meldingen van alle apps met dagelijkse herinneringen uitzetten. Lukt dit niet zonder dat je iPhone crasht, dan kun je de datum van je iPhone tijdelijk een week terug zetten. Na het uitzetten van de meldingen is het volgens RTL Z wel verstandig de datum weer goed te zetten, omdat veel apps niet goed werken met een onjuiste datum.

Bron: RTL Z