background branding

De beste vakantieplekken vinden met deze reisgids-apps

londen-telefoon-reisgids-170627.jpg

Hoe vind je tijdens je vakantie het ideale restaurant? En welke bezienswaardigheden zijn er in de buurt? Met een reisgids op je smartphone vind je zonder al te veel gedoe de beste plekken in een voor jou (nog) onbekende stad.

De opkomst van de smartphone heeft de manier waarop we reizen veranderd. Zo hoef je niet perse meer op een papieren kaart te bepalen waar je bent en waar je heen moet. Vooral niet met onze tips voor offline navigatie apps in het buitenland. Sommige plekken vind alleen je niet zo gemakkelijk op een stadskaart. Handige reisgidsapps kunnen ervoor zorgen dat je toch dat ene hotel, restaurant of bezienswaardigheid vindt. Radar zet enkele handige apps op een rijtje.

  • Guides by Lonely PlanetDe papieren gidsen van Lonely Planet bestaan al sinds 1973 en staan vol met bezienswaardigheden, eetgelegenheden en slaapplaatsen voor bestemmingen overal ter wereld. Voor elke regio is er een ander boekje. De app Guides by Lonely Planet is met dezelfde gedachtegang gebouwd en is daardoor een ideale reisgids voor je volgende vakantie.  Voordeel ten opzichte van de papieren variant is dat je niet meerdere boekjes mee hoeft te nemen, maar dat je aan één app voldoende hebt. Naast handige plekken in de stad, biedt de app ook gesproken audiotoeren, stadsgidsen (tegen betaling) en kun je valuta omrekenen. Lonely Planet is een overzichtelijke app, maar helaas wel volledig Engelstalig.
  • YelpIn de app Yelp kunnen gebruikers een recensie achterlaten van bijvoorbeeld restaurants en kroegjes waar ze zijn geweest. Door het grote aantal gebruikers krijg je snel een beeld van hoe andere mensen plaatsen in de buurt beoordelen. De app laat zien waar je het meest voordelig een avondje kan doorbrengen, maar ook welke plek het beste is beoordeeld. Gelukkig blijft het niet alleen bij cijfertjes: gebruikers kunnen ook aangeven wat ze wel of niet waarderen en daarnaast kunnen ze foto’s toevoegen zodat je weet hoe je maaltijd er zou kunnen zien.
  • TripadvisorNet als Yelp draait ook Tripadvisor voor een groot deel om recensies van gebruikers. Waar bij Yelp de focus vooral ligt op handige plekken als je al op vakantie bent, daar wil Tripadvisor je volledige vakantie verzorgen. Vandaar ook de centrale vraag: 'Waar wil je heen?'. Overigens kun je op Tripadvisor ook gewoon zoeken naar een handig eettentje in de buurt.
  • FourSquareDe app FourSquare is ooit als spelletje begonnen. Gebruikers konden aangeven op welke plek ze waren. Voor dit zogeheten inchecken kregen ze punten. Door ranglijsten was het de bedoeling dat gebruikers zoveel mogelijk punten verzamelden. Tegenwoordig hebben ze het over een andere boeg gegooid en noemen ze zichzelf stadsgids. Qua idee is de app vergelijkbaar met Yelp en Tripadvisor. FourSquare richt zich vooral op specifieke momenten van de dag: waar ga je ontbijten, lunchen of dineren en waar breng je de avond door? Ook FourSquare wordt gevoed door recensies van gebruikers.
  • AroundMeDe naam van de app zegt het al een beetje, AroundMe laat alles zien wat vlakbij jou in de buurt is. Ben je tijdens je vakantie op zoek naar een geldautomaat? AroundMe laat zien waar de geldautomaten in de buurt zitten, waarbij de volgorde wordt bepaald op basis van welke het dichtste bij zit. De app laat je op een kaart zien waar de dingen zijn waar jij naar op zoek bent. Via Google Maps kun je daarna naar de betreffende locatie navigeren.
  • Google TripsOok Google heeft zijn eigen reisgids: Google Trips. Hoewel de app voor een groot deel informatie laat zien die je ook met een zoekopdracht via Google of Google Maps kunt vinden, biedt de app zeker voordelen. Allereerst omdat je alle informatie op één plek hebt, daarnaast kun je alle informatie ook downloaden zodat je op je vakantie-adres niet afhankelijk bent van het internet. De meest interessante optie in Google Trips is de integratie met Gmail. Als je bijvoorbeeld je vliegtickets in de mail ontvangt, dan is deze informatie, zonder dat je er iets voor hoeft te doen, ook zichtbaar in Google Trips. Op die manier heb je alle informatie op één plek bij elkaar.

Guides by Lonely Planet

Yelp

Tripadvisor

FourSquare

AroundMe

Google Trips

Vertaalapps

Ondanks dat een reisgids een handige hulp kan zijn op vakantie heb je soms situaties waarin je nog iets meer hulp nodig hebt. Vooral als je in een land bent waarin je de taal niet goed spreekt, zou je soms graag een vertaalmachine bij de hand willen hebben. Handige apps in zo’n situatie zijn Google Translate of Microsoft Translator. Beide apps kunnen getypte zinnetjes omzetten vanuit of naar de gewenste taal. Gelukkig hoef je niet alles te typen, beide apps kunnen ook omgaan met spraakinvoer en zelfs met foto’s. Als je de camera van je telefoon richt op een buitenlands verkeersbord, dan zie je op het scherm van je telefoon de vertaling van het bord.

Welke apps gebruik jij?