'Deurwaarder GGN bracht bij tienduizenden wanbetalers te veel in rekening'

deurwaarder-te-veel-in-rekening-780.jpg

De Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR) gaat proberen om namens tienduizenden mensen ten onrechte betaalde deurwaarderskosten terug te vorderen bij het grootste deurwaarderskantoor van ons land, GGN en bij zorgverzekeraars Menzis en CZ. Dat heeft de LOSR laten weten aan consumentenprogramma Kassa van BNNVARA.

Het terugvorderen is nu mogelijk omdat uit een recente uitspraak van de tuchtrechter in hoger beroep is gebleken dat GGN gemiddeld 160 euro te veel in rekening heeft gebracht bij wanbetalende CZ- en Menzis- klanten, die werden doorgestuurd naar robotrechter e-Court.

'Vijf miljoen te veel in rekening gebracht'

Volgens de LOSR gaat het om naar schatting 34.000 gedupeerden. 'Dat betekent dat er in totaal zo’n vijf miljoen te veel in rekening is gebracht', aldus jurist en voorzitter André Moerman.

De LOSR vindt dat GGN alle ten onrechte in rekening gebrachte kosten uit zichzelf moet corrigeren en terugbetalen en dat ook de zorgverzekeraars hierin moeten bijdragen. Via de website https://www.geefmijn160euroterug.nl roept de LOSR mensen op om het er niet bij te laten zitten.

Namens een of twee gedupeerden start zij binnenkort een proefproces in de hoop voor de hele groep de kosten terug te krijgen.

Bron: Kassa / ANP MediaWatch