Deze 3 elektrische auto's kan je nu of binnenkort kopen

780x439_mercedes_eqc400_thumb.jpg

Het aanbod van elektrische auto's is al jarenlang in beweging. Elk jaar komt er wel een nieuw model op de markt. Radar zet drie volledig elektrische auto's op een rijtje die dit jaar of begin volgend jaar te koop zijn.

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas is autotechniek een belangrijk thema dit jaar. Zo zien we dat auto's steeds slimmer worden, voorzien worden van techniek om autonoom rijden mogelijk te maken en worden spraakassistenten zoals Amazon Alexa geïntegreerd in nieuwe modellen. 

Audi e-tron

Nu al te bestellen en ook dit jaar al leverbaar is de nieuwe e-tron van Audi. De eerste volledig elektrische auto van het Duitse merk heeft twee elektromotoren met een accupakket van 95 kWh. Daarmee is een bereik van zo'n 417 kilometer (volgens de WLTP-test) mogelijk. Bijladen tot 80 procent kan in dertig minuten. Binnenin zijn twee touchscreens waarmee alles te bedienen is. De spraakassistent Alexa van Amazon is ingebouwd waarmee je je slimme apparaten thuis kan aansturen, je kan je boodschappen bestellen, agenda opvragen en muziek streamen via een streamingdienst. De e-tron is te koop vanaf 84.100 euro.

BYTON M-Byte

Het Chinese automerk BYTON toont op techbeurs CES hun elektrische auto met een actieradius van 520 kilometer (volgens de NEDC-test). De M-Byte SUV komt begin volgend jaar op de markt in Europa en moet zo'n 37.500 euro gaan kosten. Met 48" heeft de M-Byte het grootste scherm dat in een auto te krijgen is. De fabrikant heeft gekozen voor een 'Shared Experience Display' dat reikt over de gehele breedte van de auto. Zo kunnen zowel bestuurder als passagier hetzelfde scherm gebruiken. Op het stuur heeft de bestuurder nog een 7" tablet voor de belangrijkste zaken in de auto aan te sturen. Tussen de voorste stoelen zit een touchpad (8"). Bijzonder is dat de voorste stoelen twaalf graden gedraaid kunnen worden als de auto niet rijdt. Zo wordt het prettiger praten met mensen op de achterbank.

780x439_byton_mbyte.jpg
 

Mercedes-Benz EQC 400

Halverwege 2019 komt de Mercedes-Benz EQC 400 naar Nederland. De Duitse autofabrikant laat de volledige elektrische cross-over SUV voor het eerst in Amerika zien op consumentenbeurs CES. Het is tevens het eerste model in de geheel nieuwe EQ-lijn waarbij de focus op elektromobiliteit ligt. Het bereik van 450 kilometer (volgens de NEDC-test) haalt de EQC uit z'n 80 kwH accupakket. Twee elektromotoren, op de voor- en achteras, hebben een vermogen van 300 kW dat neerkomt op 408 pk. De prijs van de EQC 400 is nog niet bekend. 

780x439_mercedes_eqc400.jpg