Deze 4 producten maken je leven makkelijker

780x439_slimmeapparaten_thumb.jpg

Met gadgets en slimme producten kan je jouw leven een stuk makkelijker maken. Radar zag op techbeurs CES vier van dat soort producten, van een slimme wekker tot een magnetron met een ingebouwde camera.

De slimme speaker en assistent van Google, de Google Assistant, wordt elk jaar uitgebreid met meer functies. Een nieuwe functie is dat je kan inchecken voor je vliegreis, simpelweg door te zeggen 'Hey Google, check-in voor mijn vlucht!'. Op dit moment werkt dat alleen nog voor luchtvaartmaatschappij United, maar meer maatschappen volgen snel. Handig, want je kan je tegelijkertijd focussen op andere zaken. 

780x439_google_incheckenvlucht.jpg
Inchecken voor je vlucht via een spraakassistent

Makkelijk gesprekken vertalen

Een andere nieuwe functie is 'Interpreter'. Hiermee kan je hele gesprekken vertalen. Als je dus wil inchecken in een hotel in een vreemd land of je verstaanbaar wil maken in het openbaar vervoer of in een winkel, dan kan de Assistant voor jou het gesprek voeren. Jij praat in jouw taal, de Assistant vertaalt het naar de vreemde taal die je ingesteld hebt en andersom. 

Beide opties zijn binnenkort ook in het Nederlands beschikbaar via de app, Home Mini of Home Hub van Google.

780x439_googleinterpreter.jpg
Vertaal gesprekken via een app

Praten tegen je magnetron

We zagen op CES dat spraakassistenten in steeds meer apparaten komen. Zo ook Alexa, de spraakassistent van Amazon, die door Whirlpool in een nieuwe slimme magnetron is verwerkt. Dankzij de ingebouwde camera kan de magnetron herkennen welk product erin ligt. De magnetron zal zelf de temperatuur en tijd instellen. Zo'n slimme magnetron is met een prijs van 700 euro niet goedkoop. Daarnaast is maar de vraag of je blind kan vertrouwen op de kookkunsten van Alexa. Wat gebeurt er als de magnetron langer aanstaat dan nodig, of op een veel te hoge temperatuur? 

780x439_smartoven.jpg
Koken met de slimme magnetron

Wakker worden door licht

Niets vervelender als het harde geluid van een wekker. Het is niet de beste manier om je dag te beginnen. Lenovo toont op de Consumer Electronics Show de Smart Clock. Deze wekker is voorzien van een 4" touchscreen en heeft de Google Assistant ingebouwd. Je kan de klok allerlei vragen stellen, bijvoorbeeld over het weer, of hij het nieuws kan voorlezen en welke afspraken er in je agenda staan. De klok kan ook voorstellen doen voor tijden om de wekker te zetten, gebaseerd op jouw routines. Daarnaast zal de klok een half uur voor de gezette tijd, steeds lichter worden zodat je niet wakker wordt van een schel geluid, maar van licht. Je kan ook je andere smarthome-apparaten aansturen met de klok. 

De Smart Clock komt in maart naar Nederland voor een introductieprijs van veertig euro. Daarna wordt de prijs verhoogd naar tachtig euro.

780x439_lenovosmartclock.jpg
Wakker worden met de slimme klok