Deze betalingsherinneringen van 'Intrum Justitia' zijn vals!

ij-phishing-780.jpg

Verschillende mails van 'Intrum Justitia' vragen je om enkele honderden euro's over te maken. Open bijlagen in de berichten niet! Je computer kan worden gegijzeld.

Intrum Justitia laat aan Radar weten meerdere meldingen binnen te krijgen over deze phishingmails. Het incassobureau adviseert met klem om bijlagen niet te openen. Het kan zijn dat deze documenten ransomware bevatten. Dat zijn virussen die je bestanden kunnen vergrendelen.

Geld in ruil voor ontgrendelen documenten

Cybercriminelen vragen geld in ruil voor het ontgrendelen van jouw documenten. 'Als mensen betalen dan zien we soms dat de software inderdaad weer vrijgegeven wordt, maar ook vaak dat er niets gebeurt, ook al is er betaald', aldus computerexpert Rickey Gevers in een uitzending van Radar. Is je computer gegijzeld, neem dan altijd contact op met de politie.Scroll naar beneden om voorbeelden te bekijken. Op de site van Intrum Justitia vind je meer voorbeelden.

Twijfel je over de echtheid van een mail? Neem dan contact op met het bedrijf via de contactgegevens die je zelf vindt op de officiële website.