DigiD-app niet meer te downloaden op Android 11

DigiD3-12-2020.jpg

Mensen die Android 11 als besturingssysteem op hun apparaten hebben, kunnen de DigiD-app niet meer downloaden. Hoe dat komt? Een certificaat is niet of verkeerd ondertekend, volgens de beheerder van de app.

Als je de app al op je apparaat gedownload hebt, kun je hem gewoon gebruiken. Er verschijnt wel een pop-up, waarin wordt gezegd dat er een nieuwe update beschikbaar is. Op Android 11 lukt het echter niet om die update te downloaden.

Welke versie van Android heb ik?

Heb je een apparaat van Apple, dan heb je geen probleem met het downloaden van de DigiD-app. Ben je in bezit van een ander merk, dan kun je het volgende stappenplan volgen om te controleren welke versie van Android je hebt: 

  • Ga naar instellingen (het tandwieltje).
  • Tik op 'Info telefoon', 'Over de tablet' of iets wat daarop lijkt.
  • Tik op 'Softwaregegevens'. Onder het kopje 'Android-versie' kun je zien welke versie van Android je hebt. Heb je een andere versie dan Android 11? Dan zou je geen problemen met het downloaden van de DigiD-app mogen hebben.

Wanneer dan wel?

De beheerder verwacht dat je binnenkort de DigiD-app weer kunt downloaden op Android 11. De woordvoerder van de appbeheerder durfde hier echter nog geen tijdstip aan te koppelen.

Wat is DigiD?

DigiD is een systeem waarmee instanties van de overheid je identiteit kunnen verifiëren. Je kunt het zien als een digitaal paspoort. Met je DigiD kun je zaken rondom onderwijs, de zorg of je pensioen digitaal regelen. Je kunt inloggen via de app, maar je kunt ook kiezen voor een sms-controle of simpelweg aanmelden met een gebruikersnaam en een wachtwoord. 

Update

DigiD heeft aan Radar bevestigd dat het weer mogelijk is om de app te downloaden op Android 11. Als je de nieuwste update downloadt in de store, zou het weer moeten werken.

Bron: Tweakers